Updatesvan The Walking Dead

The Walking Dead is niet meer hetzelfde zonder…

Een paar maanden geleden eindigde The Walking Dead met een cliffhanger als nooit tevoren. Rick en zijn groep knielden noodgedwongen voor Negan met de vraag of ze ooit weer op zouden staan. Nu kunnen we eindelijk de vraag beantwoorden: wie is op afschuwelijke wijze het slachtoffer geworden van Negan?

 

De afgelopen tijd zijn wij een voor een alle personages langsgegaan: Rick, Carl, Maggie, Daryl, Glenn, Aaron, Eugene, Rosita, Michonne, Abraham en Sasha. Maar wie moest er uiteindelijk zijn hoofd bieden aan Lucille?

Heb je de eerste aflevering van seizoen zeven nog niet gezien? Let op: dit artikel bevat spoilers.

Held

In de laatste aflevering zagen we hoe het ongelukkige slachtoffer zich niet wilde overgeven aan de tirannie van Negan. Na “Taking it like a champ!”, hadden we al een hint te pakken. Het slachtoffer was stoer, sterk en trots. Bij deze kenmerken denk je natuurlijk meteen aan Abraham. Deze hilarische held is niet meer.

 

Na het psychologische eeny, meeny, miny-spelletje van Negan had Abraham het ongeluk om op de verkeerde plek te zitten. Zijn lot was bezegeld. Negan haalde zonder waarschuwing uit naar Abraham, maar zonder succes. Abraham krabbelde gelijk overeind om zijn eer hoog te houden. Typisch Abraham. Al duurde dit niet lang. Negan sloeg er vervolgens op los totdat er niets meer aan Abraham te herkennen viel.

 

Verrassing

Abraham’s oude geliefde, Rosita, leek in shock. Toen Negan dit leek op te merken, dwong hij haar een blik te werpen op wat er van Abraham was overgebleven. Rosita leek tot geen beweging in staat. Wat er toen gebeurde, hadden we nooit kunnen voorspellen.

 

Daryl nam het op voor Rosita en gaf Negan een klap. Zoals jullie weten: tegen Negan in gaan is al een no-go, maar hem aanvallen is een doodvonnis. Even leek het erop dat Negan de groep al genoeg kwaad had gedaan, maar daarna hadden we door dat dit pas het begin was. Negan haalde onverwacht tijdens zijn pleidooi uit naar Glenn, waarop er geen weg meer terug was voor Glenn. Vervolgens laat Negan ons een tijdje in spanning achter, totdat hij pas na een paar minuten, Glenn uit zijn lijden verlost.

 

Een ode aan

Het is zeker: van Abraham en Glenn is niets meer over dan een hoopje roze onherkenbaarheid. De verscholen wereld moet ontdekt worden, terwijl de groep steeds kleiner wordt. De toon is gezet: Glenn en Abraham moeten gewroken worden. “I'm gonna kill you. Not today, not tomorrow, but I'm gonna kill you”. Maggie moet het doen zonder haar man, de groep zonder een vriend en wij zonder onze favoriet. Rosita en Sasha moeten het doen zonder hun geliefde, de groep zonder hun krijger, en is ons de reden tot lachen vergaan.

 

Hoe de groep deze nieuwe wereld gaat ontdekken en wie dit overleeft? Zie het in een nieuwe aflevering van The Walking Dead, elke maandag om 22.00 uur op FOX.

 

Laat het ons weten wat jij vond van de eerste aflevering van seizoen zeven met #TWDopFOX via Facebook, Twitter en Instagram.

Zij keken ook The Walking Dead, zijn verslaafd óf walkergek. Jij ook? Let us know!

 

 

Wow... @kimberleyklaver is verslaafd... Ben jij ook zo'n grote fan? Get featured op ons kanaal! #TWDopFOX

A video posted by FOX NL (@foxnl) on